MOTHERING THE MOTHER

Postnatal support training

Deze driedaagse training is bedoeld voor iedereen die het verschil wil maken voor jonge gezinnen in de magische periode na de bevalling. Ben jij familielid/vriend/vriendin, verpleegkundige, verloskundigen, doula, kraamverzorgster, massagetherapeut of (zwangerschaps) yogadocenten? En wil jij meer zorg bieden voor de (nieuwe) moeder in haar herstel, zodat zij volop kan genieten van deze bijzonder periode samen met haar partner en baby? 

Geboren worden en bevallen zijn twee bepalende momenten in ons leven.

Juist als de kraamzorg vertrokken is, de partner weer aan het werk gaat en de wereld weer doorgaat, ontstaat er voor veel vrouwen een moeilijke tijd. Velen missen het netwerk die voorziet in sociale en praktische steun, veel kraamvrouwen voelen zich eenzaam en zijn onzeker over hun nieuwe bestaan als moeder. 

Deze training geeft je de kennis en vaardigheden om de overgang voor het jonge gezin zo liefdevol en rustig mogelijk te laten verlopen. Een stressvrije en harmonieuze eerste 4 tot 6 weken vormen het fundament voor veilige hechting en een stabiel gezinsleven. 

Inhoud van de driedaagse training:

 • Waarom postnatale ondersteuning?
  We gaan diep in op de veranderingen en processen die juist de eerste 40 dagen na de geboorte kenmerken. 

 • Fysiologie en emotionele behoeftes 
  Je krijg inzicht in de stemming en hormonale veranderingen van de moeder en haar behoeftes. Ook kijken we naar wat er gaande is bij de partner en eventueel de andere kinderen in het gezin. Hoe kunnen we hier als verzorgende op inspelen? 

 • Koken en recepten
  Je krijgt informatie en praktische tips vanuit Ayurvedische kennis over het bereiden van sterkende en helende maaltijden voor post-partum moeders. Tijdens de training zullen we samen voedsel bereiden wat energetische en fysieke ondersteuning bied aan het helende vermogen van het lichaam van de moeder, de vertering en de melkproductie. 

 • Postnatale ondersteuningstechnieken en rituelen
  Je leert postnatale ondersteuningstechnieken zoals belly binding, voetmassage, vaginaal stoombad en het rebozo sluitingsritueel. 

 • Jouw diensten en werkzaamheden
  We werken aan onze innerlijke houding van dienstbaarheid en besteden aandacht aan verbindende communicatievaardigheden. Ook gaan we in op onderwerpen als: Wat voor soort ondersteuning kan je bieden? Hoe werkt het Postnatal Support Network en hoe bouw je een eigen netwerk op in je regio? Hoe kan je een gezin ondersteunen om hun eigen netwerk aan te spreken voor extra hulp? 

Voor wie?

Deze driedaagse training is bedoeld voor iedereen die het verschil wil maken voor jonge gezinnen in de magische periode na de bevalling.

Ben jij familielid/vriend/vriendin, verpleegkundige, verloskundigen, doula, kraamverzorgster, massagetherapeut of (zwangerschaps) yogadocenten? En wil jij meer zorg bieden voor de (nieuwe) moeder in haar herstel, zodat zij volop kan genieten van deze bijzonder periode samen met haar partner en baby? 

Door wie?

Amrit Dev Kaur Khalsa is moeder van een peuterdochter en een babyzoon en werkt als doula tijdens zwangerschap, geboorte en de kraamtijd. Ze is coördinator van het postnatale netwerk in de regio Leiden en geeft trainingen en workshops voor het netwerk. Verder werkt zij als draagconsulent, yoga docent en placenta bewerker. Amrit is gepromoveerd historicus en werkte als universitair docent aan de Universiteit Leiden. Ze is ook actief als opleider van yogadocenten. 

Binnenkort nieuwe data... 

09.00 - 18.00

€ 475,- incl btw

Antoniestraat 9B, Haarlem

Datum: 
Tijd: 

Prijs:

Locatie:

kvk 59820128
BTW NL033332629B01 

hello@mommesoul.nl

+31 681958119

 

VEEMARKT 200b, Amsterdam

antoniestraat 9b, haarlem