Wat staat die naam nou eigenlijk voor?

September 1, 2018

Wat is Amla?
Kort antwoord? Alles Met Liefdevolle Aandacht!

Die is gaandeweg ontstaan om het verhaal wat korter te maken.

Amla is een boom van het leven en het symboliseert de holistische benadering waarmee we werken; kijken naar het lichaam als een geheel in plaats van lokale behandelingen.

En het ligt lekker op de tong, de meeste mensen voelen zich comfortabel met het geluid van Amla! Mijn naam zit in de bedrijfsnaam verwerkt omdat de behandelingen persoonlijke en intiem zijn, er moet een zeker vertrouwen zijn in het contact tijdens massages en in de lessen.

 

Ik creëerde de ruimte, vanuit mijn eigen behoefte in het vinden van een rust plek in Amsterdam tijdens een langdurig herstel proces. Uiteraard is de beste plek om rust te vinden binnenin jezelf hoewel ik dacht een locatie zou ook fijn zijn.

Het is een ruimte geworden waar we dingen combineren; individueel en in groepen, met als doel diepe rust of simpele ontspanning, op lange termijn of op korte termijn. Zo dat het vinden van innerlijke rust makkelijker en toegankelijker wordt voor ons allemaal. We bieden behandelingen, meditatie en yoga lessen, workshops en trainingen. Voor ieder een andere, passende manier om innerlijke rust en stilte te ervaren. 

Tegenwoordig poppen de yoga en massage studio's uit de grond, vooral hier in het populaire Amsterdam Oost en ik ben natuurlijk erg blij hier een van te zijn.

 

Waarom is Amla er?

Om mensen liefde en aandacht voor hun lichaam, geest en ziel te brengen.

Onze missie is dat ieder zijn mooie Zelf ontdekt!

Er is zoveel meer wat we niet weten, wat het lichaam ons vertelt dmv ziekten en ik geloof dat we onszelf kunnen genezen door ons hier bewust van te zijn. Welk deel van het lichaam is met welke emoties verbonden en wat heeft het te maken met onze spirituele reis?

In mijn omgeving zie ik mensen hun hart volgen, ze beginnen te beseffen wie ze werkelijk zijn; liefdevolle en spirituele mensen. Ze gaan doen waar ze echt een goed gevoel van krijgen en het brengt ze vreugde, sprankeling en werkelijk succes. Ik hou ervan! Ik bemoedig dat! Dat betekent ook het loslaten van oude gewoontes, patronen, overtuigingen, oude spanning, oude emoties; kortom alle (bull)shit, zodat we kunnen schitteren als een diamant, groeien, bloeien, leven als een boom volop in bloei, stevig geworteld in de grond, met een krachtige stam.

 

Wat is jullie filosofie?

"Het gaat er niet om je altijd goed te voelen, het gaat erom goed te VOELEN."

Oordeel-loos voelen wat er zich op alle verschillende lagen afspeelt in je Zelf.  

Wanneer je te tijd maakt en ruimte neemt voor ontspanning, kun je loslaten en herstellen. Gedachten lossen zich vanzelf op, je kunt en mag weer jezelf Zijn.

 

Stop het constante rennen, steeds weer doen, doorgaan, zorgen, veel te veel geven en durf, voor een moment, alleen te Zijn.

Zorg voor jezelf, geef jezelf rust nog voordat je ‘oververmoeid’ of ‘depressief’ raakt.

Er is zoveel moois om te zien, ben je bewust waar je dankbaar voor bent, wat je al hebt en bent, en geniet van al dat, alleen of samen. Kom op! Vier het leven. Stel jezelf open. Laat je hart zingen en zich verheugen in dit leven. Kies voor vreugde in plaats van strijd, kies vertrouwen in plaats van verkramping. Je hebt het recht om te kiezen, weet je nog? Misschien niet in iedere situatie (buiten je cirkel van invloed niet) maar zeker wel binnenin jezelf. Als je je beperkingen kent, kun je daarbinnen onbeperkt te werk gaan.

 

Wat denk je dat er vandaag de dag nodig is?

Ik geloof in Liefde, niet alleen vandaag, maar elke dag in de geschiedenis en de toekomst!

Liefde is voor mij synoniem voor; Kracht, Vertrouwen, Zijn. 

 

 

 

Wat is de achtergrond van de Amla boom?

Amla is een zeer interessante boom, een Indiase kruisbessen boom, die symboliseert de boom des levens en een holistische manier van werken.

De term 'boom van het leven' kan ook worden gebruikt als synoniem voor heilige boom en als metafoor voor alle aspects in ons leven.

Amla is de boom van kennis, het aansluiten van de hemel (Yin) en de aarde (Yang), en het aansluiten van alle vormen van de schepping.

De Amla boom is inheems in India en een bekende kruid in de Ayurveda.

De bessen zijn een ongelooflijk rijke bron van vitamine C en is een van de meest gebruikte kruiden.

Amla wordt al sinds de oudheid beschouwd als een symbool van een goede gezondheid. De vrucht behoort tot superfood, de olie is voedend voor huid & haren en Amla wordt gebruikt in de Ayurvedische behandelingen. Alle delen van de boom worden hierbij gebruikt in verschillende Ayurvedische kruidenpreparaten, inclusief f het fruit, zaden, bladeren, wortels, schors en bloemen.

In het hindoeïsme, is Amla beschouwd als een heilige boom, toegeschreven aan de godin Lakshmi. Amla wordt vereerd als Moeder Aarde en wordt verondersteld om de mensheid te voeden, omdat de vruchten zo voedzaam zijn. Ook stimuleert het de spirituele zuiverheid.

 

Hoe zit het met onze Amla? Onze boom van het leven? Voel jij je verbonden met de hemel en de aarde? Leef jij alle delen van jezelf en daarbuiten?

Wij zijn de wortels van de boom, daarmee staan we geaard en gegrond in verbinding met de aarde. Wij zijn ook de stam, stevig en gecentreerd op de aarde. De takken en de bladeren staan voor wat we uitdragen in de wereld, wat we uitstralen en zenden. 

Ik geloof dat de mens waanzinnig mooi is. Wanneer wij onszelf in alle verschillende vormen, lagen en wezen kunnen herkennen, accepteren en liefhebben.

Ik geloof dat dit is wat wij vervolgens uitdragen, creëren en terug krijgen.

 

 

Please reload

Featured Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recent Posts
Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags