To hold Space for someone.

February 8, 2019

 

To hold Space for Someone gaat over hoe je de ander ruimte geven om te Zijn.

In al haar glorie! Ook in het verhaal vol (bull) shit en zelfmedelijden.

Hoe vaak geven we geen ongevraagd advies, onze ongezouten mening, terwijl de ander haar eigen proces doorgaat. Het enige wat je doet met je advies en mening is jouw projectie erop plakken. Vergelijken met jouw verhaal vanuit jouw geschiedenis. Je wijsneus opzetten en de ander moeten helpen. is dat niet vermoeiend? En misschien is dat niet eens wat de ander nodig heeft. Kun je je voorstellen dat je de ander veel meer respect geeft als je erop vertrouwd dat zij zichzelf kan helpen? 

 

 

 

Vanuit het weten & vertrouwen:

 • dat de ander het aan kan

 • dat zij zelf met een oplossing zal komen, uiteindelijk

 • behoeftes gedeeld kunnen worden

 • jij er op deze manier ook voor de ander kunt zijn

 • een spiegel voorhouden vanuit zacht en mildheid

 • geef mensen toestemming te vertrouwen op hun eigen wijsheid en intuïtie

 • geef mensen niet meer info dan nodig

 • neem de anders kracht niet weg

 • laat je eigen ego erbuiten

 • ‘make someone feel safe to fail’-> laat hem of haar zich vrij voelen fouten te  maken

 • sta ze toe andere keuzes te maken en andere ervaringen op te doen dan jij

We zijn zo vaak bezig met verantwoordelijkheden van anderen dragen. Voel je al een tijdje een blok aan je been? Last op je schouders? druk op je borst? Stel jezelf de vraag, is dit van mij? En Alles wat niet van mij is mag worden meegenomen door het licht. Daarmee bevrijd je jezelf van alle lasten en zorgen die niet van jou zijn. 

 

Uiteindelijk zijn we ervoor gemaakt als mens om Samen te leven, te delen en elkaar te helen. 
Maar de grootste ruzies komen voort vanuit een verlangen waar een emotie bovenop komt te liggen. En dat verlangen is onze verantwoordelijkheid! Die mogen we gaan ontdekken. Zo dat we de emoties niet op de ander hoeven te verwijzen maar als onze eigen uitdaging gaan zien! Waarom ben je boos of verdrietig over de ander? Welk verlangen zit erachter? En verwacht niet dat de ander dat verlangen voor je kan vervullen. Als je dit moeilijk vind begin eens met bovenstaande toe te passen op jezelf.

Hold Space for Your Self! Vanuit het vertrouwen dat jij het aan kan. Dat je met een oplossing zal komen, uiteindelijk. Dat je behoeftes gedeeld kunnen worden. Je er voor jezelf kunt zijn. Ga voor de spiegel staan vanuit zacht en mildheid! Geen jezelf toestemming te vertrouwen op je eigen wijsheid en intuïtie. Laat je mind niet overrulen, geef jezelf niet meer gedachten info dan nodig. Neem je eigen kracht niet weg. Laat je ego erbuiten. Maak jezelf vrij om fouten te kunnen maken. 

Heb jezelf lief!

Ruimte is synoniem voor Vrijheid, Liefde en Kracht. 

 

 

 

 

 

 

Please reload

Featured Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recent Posts
Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags