Doe wat je niet laten kunt!

February 28, 2019

Datgene wat jou gelukkig maakt, wat je echt graag wilt of onwijs veel zin in hebt.
‘Laat wat je niet doen kunt.’ 

Nu, op dit moment, om welke reden dan ook, laat het los!

‘Laat niet wat je doen kunt, en heel graag wilt doen.’

Je kunt het, wilt het, dan doe het! Doe het en wacht niet op een bevestiging van mij, je vader of moeder of wie dan ook anders. Stop met twijfelen, ik hoor je nadenken, je zware gedachten knisperen, je maakt me zenuwachtig met je vele denken! Doe het gewoon, stop met denken en durf eens risico’s te nemen.

Wie weet inspireer je me nog met je gedoe wat je niet laten kunt, vanuit jouw authentieke gedachtegang of misschien wel je intuïtie.

Doe je ding. Je ding is vaak datgene wat je zou doen als ik er niet ben. Wanneer je volledig de ruimte, tijd en rust hebt om ALLES te doen wat er in je opkomt; zingen, zuchten, scheten, boeren, uit je neus eten, je neus ophalen, verveeld om je heen kijken, aan je tenen frunniken, de hele dag niks doen behalve films kijken, pizza eten en wijn drinken, doe het!!!

EN... doe het bewust. Bewust = weet waar de f#ck je mee bezig bent, met welke intentie, de les die je hebt te leren en welke rol de ander daarin speelt. Anderen in jouw omgeving.

 

 

 

Voorbeeld? 4x p jaar op vakantie, why? ‘Practice what you preach.’

Neem tijd, ruimte voor rust & ontspanning met jezelf. 
Wat gebeurt er altijd? Ik geef prioriteit aan tijd voor werk en daarmee wordt vakantie uitgesteld. Wat is de oplossing of uitdaging? Ga het vooraf plannen, vanuit de overvloed gedachten ‘alles is er al’ en er is genoeg voor iedereen. Om het ook verstandig aan te pakken de cijfers van vorig jaar erbij nemen, prognose maken en van hieruit besluiten.

Ja, het is mogelijk me 4 vakanties per jaar (financieel) te veroorloven. Ik zet mezelf in de noodzaak door 4 retourtickets te boeken over het jaar verspreid OF ik vertrouw erop dat het mentale besluit genoeg noodzaak is, boek iig een retourticket om een start te maken en ga vervolgens (vanuit de kaizen methode)  af op de tekens en toevalligheden voor verdere besluiten omtrent locatie, duur, investering en te doen wat ik niet laten kan.

Zoveel mogelijk last minute beslissen is 1. Risico nemen is 2. Anders wordt het leven misschien wel heel saai, toch? Wanneer ik die vakantie namelijk in plan in mijn werkagenda genereer ik bij voorbaat al geen inkomen in die week. Met ook nog het risico klanten te missen, een rustige voor en na week en dus te weinig inkomen om uberhaubt een vakantie te kunnen betalen. 
Bewuste relaties aangaan is 3. Neem Eva & ik. We zijn bij toeval samen gekomen, ongevraagd vrienden geworden en hoog onwaarschijnlijk vanuit voorbedachte rade op vakantie gegaan. Heb ik ervoor gekozen, ja tuurlijk! Was het een doende-wat-ik-niet-laten-kon? Hmmm… Het ontstond en ik voede de vreugde van het ontstaan ervan. Mijn oude patroon zou zijn; alleen op vakantie gaan wat dat is veilig en dit was een bewuste keuze voor het ‘niet weten’ hoe het zou zijn. Vol vertrouwen en ook vanuit mijn persoonlijke behoefte om meer te delen, samen zijn, ipv alleen maar zijn en het delen van ervaringen, hoe waardevol is dat? Wat ik dus kom halen is inspiratie van de ander haar doen & laten en de vakantie-ervaring samen delen. Wat ik te brengen heb is sowieso mijn ervaring  (leerles = leren ervaringen te delen), gedachtegang, bevindingen, levenservaringen en verhalen. Ik breng mijn vreugde, kennis, energie en emoties als mens zijnde. Daarmee zichtbaar het belang van mijn doen wat ik niet laten kan. Niet doen alleen en enkel wat de ander wilt of verwacht. Dat wat mij gelukkig maakt, vreugde brengt, me kind laat voelen. Om erachter te komen wat dit is (wanneer je niet van nature intuïtief handelt) begin je met loslaten wat je niet doen kunt. Dus alles wat je bezig houd en nu niet kunt voorbereiden, uitwerken, uitvoeren of waar je niks aan kunt veranderen; laat je los!

 

 

 

De formule van loslaten is herkennen + erkennen + accepteren (=L)

(L= laat vanzelf los als een korstje, ga niet peuteren.)

Wanneer je loslaat wat je niet doen kunt, omdat je er geen invloed op hebt of wat dan ook, blijft alleen nog over wat je wel nog doen kunt, en dit is vaak ook wat je graag wilt doen… (denk aan Law of attraction, wanneer je hebt gevoed wat je wenst/wilt.)

Stel jezelf daarom altijd de vragen…

Heb ik er invloed op?

Nee? -> loslaten

Ja? -> Wat is het eerste waar ik NU zin in heb om hierop te reageren en wat is daarmee mijn intentie? In sync met je zijn in Momentum, verbonden met adem, energie, emotie, spirit en niet te vergeten; de omgeving en de ander. (dit gebeurd automatisch als je verbonden bent met je ware zelf.)

 

DOE! Wat je niet laten kunt…

Met respect voor anderen.

Alles Met Liefdevolle Aandacht. 

 

​​

​​

Please reload

Featured Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recent Posts
Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags